Trouwen in Blaricum

Trouwen in Blaricum

Trouwen in de tuin in Blaricum. Een feestelijk receptie onder de zand tenten van Tentworx aangekleed met de prachtige bloemen van Studio Erik Gutter

trouwen-in-Blaricum

Trouwdiner aan het IJ

Trouwdiner aan het IJ

Voor een trouwdiner bij de Hangaar aan het IJ in Amsterdam Noord bouwde Tentworx twee zandkleurige stretchtenten. Trouwen aan het IJ voor een Italiaans Nederlands feest met ruim 200 gasten.

Het Bouwteam

Bouwteam Hangaar

Topbouwers: Jesper, Luuk, Yannick, Jurgen

Bij het zien van de locatie in Amsterdam-Noord wisten eigenaren Jop Pollmann (voormalig directielid Scotch & Soda), Koen Schippers (voorheen strandrestaurant Zout) en Tim Immers (voormalig eigenaar Bar Moustache) direct: hier kunnen wij iets heel speciaals neerzetten. Tim: “Wij wilden geen rechttoe rechtaan loods bouwen en dachten al vrij snel aan de ronde vormen van een hangar, vandaar ook de naam. Het interieur van Hangar is een concept van styling expert Stella Willing (Casa Gitane). De stijl omschrijft zich het beste als “A beautiful mess”. Doel was vooral het rauwe gevoel van de loods warm, stijlvol en vooral niet te strak te maken.

Beige zand tent

Beige zand tent

Beige tenten voor het Provinciehuis – Noord-Holland in Haarlem.

beige-tenten

Er waren al provincies (of gewesten) in de tijd dat Nederland onderdeel was van het Spaanse rijk. Aan het hoofd van die provincies stonden graven en later stadhouders.

1579: de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën

Vroeger waren er niet 12 maar 7 provincies: Gelderland, Holland, Zeeland, Utrecht, Overijssel, Friesland en Groningen. In 1579 sloten zij de Unie van Utrecht. Hiermee erkenden zij de Spaanse vorst Filips II niet meer als heerser. Daarmee ontstond de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën.
Elke provincie had een eigen bestuur: de Provinciale Staten. Daarin zaten rijke burgers en de lokale adel. Iedere provincie maakte in die tijd haar eigen beleid. Ook bepaalde elke provincie zelf hoeveel belasting er werd geheven. In de grondwet van 1814 en in de latere Provinciale Wet werden de taken en bevoegdheden van alle provincies vastgelegd.

Sinds 1840: provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland bestaat sinds 1840. In dat jaar is de provincie Holland verdeeld in Noord- en Zuid-Holland.

Maatwerktent voor Kroller Muller

Maatwerktent voor Kroller Muller

Maatwerktent voor Kröller Muller

Tentworx bouwde een stretchtent In een van de grootste beeldentuinen van Europa, het Kroller Museum in Otterloo. Er staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Het tentdoek van het Kroller Muller is 30 bij 13 meter en biedt ruimte aan het buitenrestaurant van het museum, keuken, balie en terras. De binnenruimte is aangekleed met mooie design meubels, een haard en stijlvolle verlichting opgehangen aan een bamboe structuur.