
Trouwen in Blaricum
Trouwen in de tuin in Blaricum. Een feestelijk receptie onder de zand tenten van Tentworx aangekleed met de prachtige bloemen van Studio Erik Gutter
Trouwen in de tuin in Blaricum. Een feestelijk receptie onder de zand tenten van Tentworx aangekleed met de prachtige bloemen van Studio Erik Gutter
Voor een trouwdiner bij de Hangaar aan het IJ in Amsterdam Noord bouwde Tentworx twee zandkleurige stretchtenten. Trouwen aan het IJ voor een Italiaans Nederlands feest met ruim 200 gasten.
Het Bouwteam
Topbouwers: Jesper, Luuk, Yannick, Jurgen
Bij het zien van de locatie in Amsterdam-Noord wisten eigenaren Jop Pollmann (voormalig directielid Scotch & Soda), Koen Schippers (voorheen strandrestaurant Zout) en Tim Immers (voormalig eigenaar Bar Moustache) direct: hier kunnen wij iets heel speciaals neerzetten. Tim: “Wij wilden geen rechttoe rechtaan loods bouwen en dachten al vrij snel aan de ronde vormen van een hangar, vandaar ook de naam. Het interieur van Hangar is een concept van styling expert Stella Willing (Casa Gitane). De stijl omschrijft zich het beste als “A beautiful mess”. Doel was vooral het rauwe gevoel van de loods warm, stijlvol en vooral niet te strak te maken.
Het is zomer en het kan weer. Witte stretchtenten in de zomerzon. Feesten en partijen in het hele land. Typisch weer een staaltje Tentworx deze prachtige witte tenten in een even zo mooie omgevingen.
Wanneer het weer het toelaat bouwt Tentworx witte tenten van zeer licht en flexibel binnendoek. Bij de bijzondere gelegenheden bieden deze mooie tenten een schaduwrijke overkapping.
De witte trouwjurk is pas na 1920 de mode geworden. Tot die tijd trouwden veel bruiden in het zwart, en trouwden rijke mensen vaak in kleurige creaties. In Nederland trouwt ongeveer 90% van de bruiden in het wit.
Hier in de tuinen van Limburg witte stretchtenten voor een huwelijksfeest.
Vanaf de jaren 60 werden echter ook andere kleuren jurken populair. Het witte van de jurk symboliseert de zuiverheid van de bruid. Doorgaans wordt “zuiverheid” vertaald met maagdelijkheid. Deze symboliek heeft anno 2005 bij de overgrote meerderheid van de getrouwde stellen in de westerse wereld echter haar betekenis verloren; ondanks de vrije opvatting over seks trouwen de meeste bruidsparen nog steeds in het wit.