Woody Pop recreatiewoning

Woody Pop recreatiewoning

De Woody-Popp is een recreatiewoning gebaseerd op het Tiny-housing concept. Waar efficient is omgegaan met de beperkte beschikbare ruimte. Recreëren als basis voor het buiten genieten. Een plek waar binnen en buiten versmelten en het landschap wordt omlijst.

Het eerste Woody-Pop project is gerealiseerd op de Kennemer Duincamping Bakkum in Castricum.

Woody-Pop is een samenwerking tussen Tentworx en MVSA Architecture  / Woody-Concepts

Binnen voorzien van alle comfort die we gewend zijn van thuis en buiten al het moois dat de natuur te bieden heeft. In weer en wind. Want door gebruik te maken van een stretch-tent wordt binnen ervaren als buiten. En andersom natuurlijk.

Het eerste Woody-Pop project is gerealiseerd op de Kennemer Duincamping Bakkum in Castricum.

Woody-Pop is een samenwerking tussen Tentworx en MVSA Architecture  / Woody-Concepts

Schaduwdoek

Schaduwdoek

Schaduwdoek

Voor een overkapping van een terras een klein schaduwdoek. Met een oppervlak van 20m2 en ronde uitsneden en met slechts 4 bevestigingspunten brengt dit doek voldoende schaduw voor de 8 zitplaatsen in de tuin.

Singer Museum Terrasoverkapping

Singer Museum Terrasoverkapping

Terrasoverkapping Singer Museum

Het Singer Museum en theater, in Laren, is onlangs grondig verbouwd. Voor het nieuwe terras, grenzend aan de nieuwe vleugel van het gebouw en de vernieuwde beelden tuin, heeft Tentworx een zeer bijzondere flextent, een maatwerk terrassoverkapping, ontworpen en vervaardigd. Rekening houdend met de specifieke wensen (oa zichtlijnen, inval van licht, behoud van oude en nieuwe gebouwen, veliige bevestingspunten en looproutes, optimaal gebruik van het terras en vierkantemeters) van het museum hangt de tent of ruim 5 meter hoogte en overdekt ruim 126 m2 terras met uitzicht op de beeldentuin

Flextent-Singer

De Singer beeldentuin
Eerder ontwierp landschapsarchitect Piet Oudolf al het voorplein en de daktuin van het vernieuwde Singer Laren, begin juni opende de door hem ontworpen beeldentuin. De gratis toegankelijke beeldentuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur – natuur als verbindend thema.

Maatwerktent voor Kroller Muller

Maatwerktent voor Kroller Muller

Maatwerktent voor Kröller Muller

Tentworx bouwde een stretchtent In een van de grootste beeldentuinen van Europa, het Kroller Museum in Otterloo. Er staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Het tentdoek van het Kroller Muller is 30 bij 13 meter en biedt ruimte aan het buitenrestaurant van het museum, keuken, balie en terras. De binnenruimte is aangekleed met mooie design meubels, een haard en stijlvolle verlichting opgehangen aan een bamboe structuur.

Luifel voor de beeldentuin Rijksmuseum

Luifel voor de beeldentuin Rijksmuseum

Relaxen in de beeldentuin Rijksmuseum

Tentworx kreeg de opdracht om in de beeldentuin van het Rijksmuseum een maatwerk flextent te plaatsen. Nu kunnen de bezoekers in alle rust, in weer en wind genieten van de beelden en van de tuin.

Uit de documentaire Up Close van de NPO een prachtig opname van de stretchtent van het Rijksmuseum in Amsterdam waar Tentworx in de beeldentuin de overkapping op maat heeft geleverd.

 

Voor de volledige aflevering ga naar NPO Gedreven door nieuwsgierigheid onthult de film enkele geheimen uit de rijke collectie van het Rijksmuseum