Menu
  The face of the company

  Ons verhaal

  Tentworx is het bedrijf voor verhuur en verkoop van de stretchtent. Karina, oprichtster en eigenaresse van Tentworx, woonde een aantal jaren in Zuid-Afrika. Daar ontdekte zij de stretchtent, bedoeïenentent of flextent. Een flexibele, sterke metgezel voor nomaden, die in het grillige woestijnlandschap altijd beschutting bood tegen extreme warmte en kou. Karina liet zich inspireren door de prachtige look and feel van deze blikvanger.

  Eeuwenoud concept

  be·doe·ïen (de; m,v; meervoud: bedoeïenen)

  Bedoeïenen zijn de nomaden die al vele duizenden jaren de volkeren van de woestijn zijn. Het woord is afkomstig van het Arabische woord Badawi بَدَوِي. dat woestijnbewoner of nomade betekent. Het woord badw, waar dit is van afgeleid, betekent woestijn en heeft zelf ook de betekenis bedoeïenen gekregen.

  Je treft ze in Arabische woestijnen, ze hebben hun eigen tradities en cultuur.

  Bedoeïenen hebben tijdens hun tochten degelijke tenten nodig om ze te beschermen tegen de extreme hitte en kou. De Bedoeienentent wordt gemaakt van een doek van geitenharen die door de vrouwen zijn geweven in lange strengen. In geval van regen nemen de vezels het water op en zetten dan uit zodat de tent waterdicht wordt. 

  Door palen wordt de tent ondersteund en met stormlijnen aan de grond verankerd. De vrouwen zetten meestal de tent op. Mannen vergroten de tent als ze trouwen. Rijke mensen met een grote familie hebben tenten met verschillende aanbouwsels. Wanden worden aan het dak gemaakt om te beschermen tegen zon, storm en regen. In een bedoeienentent is het koel en donker.

  Een paar punten waar je een Bedoeïenen aan kunt herkennen is hun trotsheid, krijgs-zuchtigheid, dapperheid, ridderlijkheid en gastvrijheid.

  In 2016 had ik het voorrecht om bij mijn vriendin Ingrid, woonachtig in Dubai, op bezoek te gaan, zij heeft de oneindige woestijnen en tenten laten zien.  

  Ons Team

  Met ons zeer deskundige en altijd ambitieuze team maken we elk evenement volledig tot uw wensen. Van aanvraag tot afbouw zullen we volledig tot uw beschikking staan en zorgen we voor een onvergetelijke ervaring.