Menu

  De Hoefslag

  De Hoefslag

  De lancering van de nieuwe Ferrari GTC4Lusso bij De Hoefslag op de ‘La nuit des étoiles was een avond met prachtig hoogtepunt, topgastronomie, een noemenswaardige boutique fair en een feestelijke muzikale omlijsting’. Tentworx zette de twee stretchtenten op de terrassen naast het recent vernieuwde restaurant.

  De Hoefslag is al ruim 110 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Voor het ontstaan van het huidige restaurant had het gebouw al een lange historie als ‘uitspanning’. Veel mensen noemen het ook wel een ‘instituut’ omdat veel gerenommeerde chefs er ooit in de keuken hebben gewerkt. Het restaurant in Bosch en Duin wordt gezien als een van de grondleggers van culinair Nederland.

  In de periode 1979-1980 en van 1987 tot 2005 had de Hoefslag één Michelinster en in de periode 1981 tot 1986 zelfs twee! Karl van Baggem zorgde er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 de Hoefslag na jaren van afwezigheid weer een Michelinster toekende. Van 1975 tot 1989 stonden de bekende broers Martin en Gerard Fagel er aan het roer.

  Sinds juni 2015 is HFSLG onderdeel van BHG. Chef-kok Raoul Meuwese leidt vol passie en energie het keukenteam. Zijn doel is om onze gasten een totaal beleving te bieden waarin alles klopt. Hij kookt gerechten op basis van de seizoenen, op een klassieke basis en op creatieve wijze gepresenteerd. Zijn signature dish is kreeft met kalfszwezerik, peterseliewortel, pomme fondant, spinazie en beurre blanc saus.

  In 2017 behaalde het restaurant een 23e plaats in de Lekker500 2018. Hiermee scoort HFSLG het hoogst van alle restaurants in de provincie Utrecht.